LED Ljusterapi mask för anti-ageing - hur kan det hjälpa?

by Carly Hibbins

• 24 June 2021

LED ljusterapi har varit en favorit inom skönhetsindustrin i flera årtionden och med allt fler apparater för hemmabruk som utnyttjar dess kraft är LED-ljusterapi ett ämne som är på allas läppar. Ursprungligen användes den av NASA för att hjälpa till med växttillväxten, men tekniken anpassades snart för att kunna användas både på salonger och hemma.

Men hur fungerar det egentligen, är det säkert och varför ska du bry dig? Vi svarar på dessa frågor, och mer därtill, i vår lowdown om en av branschens hetaste behandlingar.

Vad är LED-ljusterapi?

LED-ljusterapi - eller light emitting diode - är en effektiv, icke-invasiv och smärtfri behandling som innebär att huden utsätts för en rad färgade våglängder. Detta utlöser kroppens naturliga föryngrings- och reparationsprocess. Vid regelbunden användning kan LED-ljusterapi förbättra din hud och ge långvariga resultat. 

Hur kan det hjälpa mig?

Kort sagt kan det användas för ett antal hudtillstånd och kosmetiska problem. Dessa inkluderar fina linjer, rynkor, solskador, rosacea, akne, eksem, psoriasis med mera. LED-masken förnyar hudens celler, minskar inflammation, läker sår, stimulerar kollagen och återställer lyster. Din hud kommer att kännas fylligare, fräschare och mer återfuktad. 

Kika in vår bästsäljare - LED-Ljusterapi mask för ansiktet 

Hur fungerar det? 

Behandlingen använder olika våglängder av ljus för att stimulera hudens naturliga läkningsprocess. När ljuset absorberas i hudens olika lager sker olika reaktioner. 

  • Rödljusbehandling är idealisk för att behandla fina linjer, rynkor och inflammation. Den är också extremt effektiv för att behandla akne och rosacea samt solskadad hud.
  • Blå ljusterapi är bäst lämpad för akne eftersom den hjälper till att eliminera de bakterier som orsakar finnar och minskar oljeproduktionen.
  • Även om det kan användas ensamt kan man para ihop det med rött ljus som dödar aknebakterier och främjar läkningsprocessen.
  • Nära infrarött ljus är den djupast absorberade våglängden. Det används för att vända ålderstecken, förbättra elasticiteten, stimulera sårläkning och minska inflammation.
  • Grön ljusterapi används för att behandla pigmentering, mörka ringar, solfläckar och trasiga kapillärer. Irriterad eller överstimulerad hud har också nytta av den.
  • Gul ljusterapi stimulerar hudens föryngringsprocess, minskar rodnad och rynkor samtidigt som cirkulationen stimuleras.

Fungerar det verkligen?

Ja, annars skulle vi inte ha skapat vårt eget sortiment av LED-produkter. Förutom att den är älskad av branschfolk över hela världen har den också använts av Navy SEALs för att hjälpa till att läka sår. De rapporterade förbättringar hos dem som led av skador på rörelseapparaten.

Finns det några andra fördelar med att använda en LED-ljusterapi mask?

Fördelarna är mycket mer än bara hudnära. Det har faktiskt visat sig att den stöder produktionen av D-vitamin. Användare har också upptäckt att regelbunden behandling lyfter humöret, minskar stresskänslor och förbättrar energinivåerna. 

Vilka är riskerna med LED-behandlingar?

LED-ljus använder längre våglängder för att tränga in i huden, vilket innebär att cellerna repareras och inte skadas. Eftersom det inte använder UV-strålar behöver du inte oroa dig för att bränna huden, och det finns inte heller några ärr eller någon nedtid. Den är lämplig för alla hudtyper, även för känsliga hudtyper. 

Var kan jag få tag på en led ljusterapi mask?

Like the sound of it? Vi har vår egen kollektion av prisbelönta LED-produkter som alla är utformade för att förnya din hy på cellnivå.

Den ursprungliga CURRENTBODY skin LED-ljusterapi mask för ansiktet kombinerar röd och nära infraröd ljusterapi för att ge både omedelbara och långsiktiga fördelar. Dessa inkluderar fastare hud, minskade rynkor och förbättrad hudton. I samma sortiment ingår också The Neck and Dec Perfector - en anti-ageing, LED-enhet som är idealisk för att rikta in sig på problem på hals och dekolletage. 


Alla apparater använder salongsanpassad teknik för att föryngra åldrande hud, behandla en rad olika hudtillstånd och även reducera ytliga ärr. Så om du vill njuta av den perfekta dosen av LED-ljusterapi i ditt eget hem kan du shoppa vårt CURRENTBODY-hudsortiment nu.

share
Föregående inlägg Can orgasms help save the earth?
Nästa inlägg Dr. Galyna